Над 300 участници се включиха в регионалния кръг от Държавното първенство по стрийтбол за Купата на vivatel – vivatel cup. Спортната инициатива се състоя днес, 3 юни 2007 г. (неделя) на столичния бул. „Фритьоф Нансен”. За втора поредна година проявата се провежда под патронажа на Президента на Република България Георги Първанов.

Традиционно, във vivatel cup домакини са 11 български града. След успешното представяне на участнициве във Видин, Плевен и София, до 30 юни 2007 г. любителите на баскетбола ще могат да участват в регионалните турнири във Варна, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Видин, Велико Търново, Кюстендил и Търговище. Финалите ще се играят на 7 юли в София. В тях ще участват победителите от регионалните турнири. Тази година престижното национално първенство се организира за втори пореден път от vivatel и Българската федерация по баскетбол. Близо 2500 участници се очаква да участват в надпреварата за носители на титлата “Държавен шампион по стрийтбол”.

""/

vivatel cup се провежда в три възрастови категории – до 14, до 16 и до 18 години. Всеки отбор ще се състои от 3 играча като при желание от страна на състезателите ще се допуска един резервен играч или треньор. Срещите в регионалните турнири ще продължават до отбелязването на 10 точки или изтичането на 10 минути. Представителите на медиите във всеки от регионите ще имат възможността да участват в специалния стрийтбол турнир за журналисти.

Отборите, заели първите три места в регионалните и във финалния турнир, ще получат медали и предметни награди. Ще бъде проведено гласуване за MVP за всяка възрастова група. Победителят ще получи плакет и предметни награди, осигурени от vivatel, верига магазини JEFF и Адидас.

""/

„Изключително доволни сме, че vivatel cup се радва на толкова силен интерес. Когато стартирахме турнира миналата година, го направихме, защото във vivatel сме уверени, че в страната има много енергични и талантливи деца, които обичат стрийтбола. Приятната изненада е, че Държавното първенсто по стрийтбол наистина провокира силния спортен дух”, каза мениджърът маркетингови комуникации на мобилния операотор Мария Тойчева. „Обещаваме, че vivatel ще запази тенденцията да застава зад силните идеи”, допълни тя.