Отборът на Лукойл Нефтохимик победи Дунав Еконт Експрес в Русе със 78:72 в първа среща от финалната серия в женското баскетболно първенство.

В първите минути от срещата Лукойл поведе на момент с 6 точки, но 2 минути преди края на първата част се стигна до изравняване 14 :14.

Втората част продължи равностойно и оспорвано и няколко пъти имаше равенство в резултата. Треньорът на домакините Георги Божков непрекъснато използваше по-големите възможности на резервната си скамейка с чести смени. Във втората четвърт русенки взеха минимален аванс и се оттеглиха на полувремето с 37:36.

Третата част беше истинска катастрофа за отбора на Дунав, който не успя да намери ритъма си на игра, а стрелбата на Ануфриенка и Даниела Петева беше крайно неточна.

В четвъртата част момичетата на Петко Маринов не бяха убедителни, но пък и отборът на Дунав грешеше постоянно в стрелбата. Минута и 5 секунди преди края русенки можеха да се върнат в мача, след като съкратиха аванса на Нефтохимик само до две точки - 71:73. Грешка на Костова обаче предизвика фаул при стрелба на Фрида Айли, която се оказа успешна.

От наказателната линия шведката не успя да вкара, но вече с 4 точки преднина бургазлийки бяха доста по-уверени. Накрая Ануфриенка и Тисдейл вкараха по един наказателен удар за крайното 72:78.