Треньорът на Левски Константин Папазов благодари за оказаното доверие на "сините" да бъдат домакини на финалната осмица на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже.

Срещите са от петък до понеделник, а билетите са с цени от 5 лева. Левски спечели трофея в последните две години.

"Благодарни сме на останалите седем клуба, на българската федерацията и на телевизията за съгласието им за отлагане с един ден на Финалната осмица. Между клубовете има много добро отношение. Благодаря на всички", заяви Папазов на пресконференция.

Тази година зала "Универсиада" отбелязва 50 години, като юбилеят ще бъде отпразнуван с международен турнир с участието на много сериозни европейски отбори.

С проблеми в последните няколко дни в Левски е Прийст Лодърдейл, но той ще бъде на линия за двубоя със Спартак (Плевен) в петък от 20.15 часа.

"Имахме проблеми с Лодърдейл в понеделник и най-деен да помогне в организацията бе докторът на Лукойл. Това гарантира, че нещата поне в тази връзка между двата клуба са отлични. Ние сме съперници на терена.

През цялата му кариера е отскачал от десния крак и това е довело до изменения в костите. А това е свързано с болки. Направили сме всички възможно. Едно е ясно - той е безкрайно мотивиран", коментира още Папазов.

Според него Левски е фаворит в турнира. "Независимо, че нямаме на 100 процента еднакъв потенциал с Лукойл, аз опитвам на вменя на моите играчи, че сме фаворити.

Лукойл е много силен, ние също. Ще положим максимални усилия. Смятам, че това е ролята, която отборът трябва да играе от тук нататък. Много е хубаво да коментираме евентуален финал, но първо трябва да победим Спартак (Плевен) и после или Балкан, или Ямбол. Тези състезания крият опасности", добави наставникът на "сините".