Седмица след като премести отборите си в зала "Христо Ботев", Емил Коен има намерение да заведе иск срещу "Универсиада" на стойност 100 000 лв. В дъното на всичко стои провален рекламен договор между червените шефове и управата на съоръжението. Днес Коен със сигурност ще бъде в "Христо Ботев", за да подкрепи играчите на мъжкия тим. От 18,00 часа те излизат срещу Левски във вечното дерби от 26-и кръг на държавното първенство.

Избраниците на сръбския треньор Владо Джурович ще получат премии, които са равни на 10 процента от месечната им заплата, ако спечелят двубоя. За всеки сумата е различна, но този принцип е въведен от Коен още при подписването на договорите. В ЦСКА не делят по важност мачовете от редовния сезон и само за плейофите и достигане до финал за титлата носят по-различни бонуси.

"За нас парите не са важни. Точно срещу Левски никой няма нужда да бъде допълнително мотивиран. Излизаме, за да им върнем за загубата от полуфинала за Купата. Ще ги смачкаме в нашата зала", категоричен бе Христо Николов. За разлика от друг път, Джурович даде глътка въздух на отбора и в последните часове преди сблъсъка баскетболистите тренираха само стрелба.

Притеснен как ще запълни дупката от отсъствието на Юлиян Радионов бе колегата му в Левски Любомир Минчев. Националът скъса ахилес точно в последните секунди на мача с "червените" в Перник и едва преди няколко дни раната след операцията му зарастна и позволи поставянето на гипс. Всички заместници на позицията на Радионов са голобради юноши. Най-опитният от тях е 20-годишният Ростислав Диков.

Влади ЛАЗАРОВА, "Тема:Спорт"

снимка: Sportni.bg