Задоволство от играта, въпреки загубата от Турция, изрази треньорът на баскетболните ни национали Росен Барчовски.

България падна от турците с 65:70 в първия мач от турнира European Basketball Tour в зала "Арена Армеец". Нашите все пак се представиха на ниво срещу именития съперник - нещо, което и Барчовски изтъкна.

"Мисля, че играхме добър баскетбол, резултатът е приличен срещу Турция, въпреки че те са далеч от това, което играха. Дълго време стояхме даже по-добре, не съм гонил победа на всяка цена. Не това е целта на мача. Имам надежда и съм доволен от момчетата, вярвам им. Много работа има, много неща ще анализираме, но в общи линии съм доволен", сподели той.

Седрик Симънс вече е в България и утре ще играе във втория ни мач от турнира срещу Полша, разкри още Барчовски.

"Симънс още утре ще го видите в игра. Той вчера пристигна, не се е адаптирал, багажът му закъсня, нямаше даже баскетболни обувки", продължи Барчовски, признавайки, че тимът ни наистина изпитва проблеми под коша, главно заради височината на играчите ни. Симънс би трябвало да е решение именно в тази посока.

Едва 1000 души гледаха срещата на живо, а Барчовски даде своето обяснение за липсата на повече привърженици.

"Очаквах повече хора да има в залата. Не знам каква е причината. Мисля, че отборите са доста добри, баскетболът не е лош. Изглежда периодът е такъв. Може би хората се умориха от Европейското по баскетбол", каза още наставникът на България.