Куманово и Левски завършиха наравно 74:74 (16:15, 17:24, 14:22, 27:13) в Македония в първия четвъртфинален плейоф от Балканската лига по баскетбол за мъже.

Домакините преодоляха дефицит от 15 точки и изравниха с кош при сирената. Следващата среща е насрочена за 8 април в София, като победителят от нея ще продължи напред.

Куманово започна по прекрасен начин мача и поведоха с 10:2 в резултата, но добра серия доближи тима на Константин Папазов на точка от лидерите в края на първите десет минути.

Македонците продължиха да водят и през втората част, но серия от 12:2 в последните три минути даде предимство на Левски в срещата. Разликата на полувремето беше шест точки.

Третата четвъртина започна с пет поредни точки за Левски, който записа за първи път в мача двуцифрена преднина. Домакините обаче не се предадоха и започнаха последната четвъртина със серия от 11:1 точки, за да се доближат само на четири от Левски.

Три минути преди края разликата беше идентична, като Ивица Димчевски пропусна стрелба от тройката, което позволи на българите да влязат в последните 60 секунди с преднина от шест пункта.

Куманово обаче се доближи на две точки само осем секунди преди края след точна стрелба от зоната за три точки на Ройс Паран, а Левски сгреши в своята атака. Това даде отличен шанс на Куманово да изравни след кош със сирената, при който точен беше Урош Лукович.

За Левски с 14 точки се отчете Христо Захариев, а други трима баскетболисти добавиха по още 11.