„Искам да благодаря на българското правосъдие, че бях оневинен по скалъпените от прокуратурата обвинения”, коментира бившият депутат Александър Методиев, известен като Бат Сали.

Преди дни Върховният касационен съд реши, че той не е виновен по обвинението, че е пречил на орган на властта, а само по обвинението за хулиганство. И по това обвинение обаче той беше освободен от наказателна отговорност и му беше наложено административно наказание – глоба от 3000 лв. 

„Вероятно съм пречел на някого политически”, коментира Методиев.

„Не съм се държал цинично и грубо, но съм повдигнал тон, защото бях предизвикан”, беше обяснението му.

По думите ми си е изпуснал нервите. Що се отнася до депутатската му карта, той не я бил размахвал, а се легитимирал с нея, защото имал право да изисква обяснение от полицейските служители.

„Когато човек ви предизвиква, си изпускаш нервите. Аз си позволих да повиша тон, за което се извиних… Целта е била да бъда очернен и да бъда осъден по един или друг начин и да ми се попречи…”, каза още Методиев.

„Ако е имало една дребничка възможност, щях да бъда осъден. Бяха се насочили към моята личност всички институции, за да бъда сплашен и да не участвам в политическия живот в страната”, твърди той.

„Аз не съм осъден, аз съм наказан с административна глоба, но моето съдебно досие до момента е неосъждан”, казва Методиев.

Вижте решението на ВКС тук:

„Аз съм председател на общинското ръководство на ДПС в община Самоков и посещавам често централата на ДПС, срещам се с неговото ръководство и обсъждаме идеите и проблемите, които аз обсъждам и по места с нашите хора”, обясни Методиев настояващата си политическа дейност.

„Продължаваме с пълна сила, готвим се за много мащабни действия, от които ще има резултат и ви уверявам, че Движението за права и свободи на евентуални избори ще бъде в много по-добри позиции, отколкото други политически партии”, каза още той.

На въпрос дали това означава, че се събрат гласове по махалите, той отвърна, че не събрат гласове, а се „среща с нашите хора по места, водим диалог, убеждаваме ги, че ДПС е единствената партия, която дава възможност на всеки един от нас, независимо от неговата принадлежност, да се усъвършенства и да доказва своите качества в Република България.”