Още трима души са починали от новия коронавирус в Италия. С това общият брой на смъртните случаи в страната достигна 17. Потвърдените случаи на заразата вече са 650.

Трите нови жертви са от Ломбардия. Двама са на 88 години, а един - на 82 години. И тримата са имали други тежки заболявания.

Властите на Милано обявиха, че от утре прочутата катедрала в града отново ще отвори врати за туристи. Тя беше затворена няколко дни заради епидемията. Потокът от туристи ще се контролира така, че вътре да има малко хора по едно и също време. Билети ще се продават само в интернет.

Междувременно изследователи в миланската болница "Сако" са успели да изолират щама на коронавируса, разпространяващ се на територията на Италия.

Учените са установили, че има разлики при развитието на вируса у всеки индивидуален пациент. Постижението им ще помогне за разучаване на молекулярно ниво и проследяване на всеки единичен вирус, за да се разбере как той се разпространява и за колко време.

Следващата стъпка ще бъде да се проучи развитието на антитела с цел разработването на ваксини и лекарства във фармацевтичните лаборатории.