Вашингтон се подготвя за най-масовия протест от началото на демонстрациите срещу расизма в и по-късно днес. Според полицията множеството може да достигне един милион. 

Американският президент си навлече остри критики, след като използва името на убития от полицай Джордж Флойд в реч за успехите на американската администрация.
Доналд Тръмп изнесе видимо доволен последните данни за резкия спад в безработицата.

„Дано Джордж Флойд да ни гледа сега от високо и да каже: "колко велики неща се случват в нашата страна". Това е голям ден за него и за всички ни. Това е голям ден от гледна точка на равенство“, заяви американският президент.

Тръмп срещна остър критик, в лицето на бившия вицепрезидент Джо Байдън, който вече има достатъчно делегати, за да получи номинацията на Демократическата партия на предстоящите президентски избори. 

„Бях смутен, когато чух граченето на президента. На практика той излезе с банер: „Мисията е изпълнена“, когато има толкова много работа за вършене. Когато болката на толкова американци не е отминала“, каза Байдън.

Междувременно цял полицейски отряд в щата Ню Йорк подаде оставка в знак на солидарност с двама колеги, които бяха освободени от служба. Те бяха снимани да блъскат възрастен мъж, който отказва да се подчини на заповеди, след което се спъва и пада на земята.