Директорът на „Сикрет сървис” Джулия Пиърсън подаде оставка след многобройните скандали, свързани с пропуски в сигурността на Белия дом, съобщи министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън.

Джулия Пиърсън призна, е има недопустими пропуски в нейната служба, която е натоварена с отговорната задача да охранява президента на САЩ и неговото семейство.

На 19 септември мъж преодоля оградата на Белия дом и успя да проникне в сградата без никой от „Сикрет сървис” да успее да го спре. Инцидентът беше кулминация от гафове на „Сикрет сървис”.

През последните няколко години те се забъркаха в серия шумни скандали с алкохол и проститутки в различни части на планетата. Това за пореден път повдигна въпроса за реформа на агенцията за президентска охрана.

Министърът на вътрешната сигурност Джей Джонсън съобщи днес, че Пиърсън е предложила своята оставка и той я е приел. Това стана, след като вчера тя бе изслушана пред комисия на Камарата на представителите на Конгреса.

Джулия Пиърсън има 30-годишен стаж в „Сикрет сървис”. Президентът на САЩ се е обадил на Пиърсън, за да изрази признателността си към нея за дългогодишната ѝ работа в службата, съобщи говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Обама е стигнал до заключението, че „Сикрет сървис” има нужда от ново ръководство след серията пропуски в последно време. За изпълняващ длъжността директор на „Сикрет сървис” е назначен Джоузеф Кланси, също ветеран от службата.