Министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън стана повод за смях, часове след като беше назначен на длъжността от новия министър-председател Тереза Мей.

Новината за неговото повишение се появи вчера, след като Мей встъпи в длъжност. Повечето подигравки и смешни колажи бяха онлайн, но един „буден гражданин”, както го описват британските медии, взе нещата в свои ръце.

Къщата на Борис Джонсън в Лондон осъмна с надпис „Извинявай, свят” (Sorry World) закачен за оградата. Според британските медии табелата е поставена там от негов съсед.

Надписът е заснет от камерите на „Скай нюз”, докато журналист разпитва новия външен министър. Разговорът също е в този дух: „Има много хора, на които трябва да се извините. Президента Барак Обама, например?”, пита репортерът, визирайки статия написана от Джонсън. В нея политикът критикува американския президент, че се е намесил в разговори на Европейския съюз, като набляга на неговото „кенийско потекло”.

Тази сутрин Борис Джонсън отново стана за смях по британските телевизии. Репортери, които чакаха външния министър пред дома му, заснеха Джонсън как отчаяно търси колата си на лондонската улица.