Русия е разположила 28 военни самолета в Сирия и това е потвърждение, че Москва е готова за удари в тази страна. Това съобщиха за Франс прес американски високопоставени представители.

28 руски изтребителя и щурмови самолета са разположени на летищен терен в западната провинция Латакия, крепост на президента Башар Асад, съобщават източниците, пожелали анонимност. Те разкриха още, че Русия използва безпилотни самолети над Сирия, без да уточнят подробности.

Междувременно сирийски активист разпространи в интернет видеозапис на предполагаеми руски военни самолети. Според източника кадрите са заснети в провинция Хомс и показват руски самолет цистерна модел ИЛ-18 и няколко изтребителя СУ-24. Записът не е потвърден от независим източник.

Иран и Русия съобщиха, че са готови да работят заедно за намиранеот на изход от сирийската криза. Това стана ясно от изявление на зам.-министъра на външните работи Хосейн Амир Абдолахиан.

Иранският представител съобщи, че вчера се е срещнал със заместник-министъра на външните работи на Русия Михаил Богданов, с когото обсъдили предложения на Иран за уреждане на сирийската криза.