Кралските наблюдатели следят внимателно херцогинята на Кеймбридж при обиколката й в Нова Зеландия, след като съпругът й принц Уилям намекна, че ще има и второ бебе , предаде АФП.

Осеммесечният принц Джордж, трети претендент за британския престол, е звездата на обиколката досега. Но Уилям намека по време на среща в град Кеймбридж, че скоро може още едно кралско бебе да привлече вниманието на обществото.

По време на среща с Синтия Рийд, която изпреде вълненото шалче станало официалния подарък на Нова Зеландия при раждането на Джордж, Уилям заявява: „Може да се наложи да направите още едно скоро”. Според Рийд, емигрирала от Англия преди осем години, принцът е бил напълно сериозен.

Спекулациите за евентуална бременност на Кейт се засилиха от факта, че в четвъртък по време на официален прием в Нова Зеландия тя пи само вода. Днес обаче, по време на посещение на Кейт и Уилям във винарна във винарския район Куинстаун съпругата на внука на британската кралица изпи 6-7 чаши вино - количество, което не би било подходящо за бременна жена. Така тя негласно разсея надеждите, че очаква второ отроче.