Пети ден продължава търсенето на мистериозно изчезналия малайзийски самолет. До момента няма никаква следа.

Китайските военновъздушни сили добавят още два самолета в издирването му. Освен това предприемат издирване и по суша. Япония също се включи в операцията по издирването.

Токио изпраща в района 4 самолета. Малайзия е поискала от Индия да й помогне да локализира изчезналия самолет, посочва Ройтерс, като цитира съобщение на индийското министерство на вътрешните работи. Индия има голямо военно присъствие на Андаманските и Никобарските острови, който са нейно владение. Индийски военноморски кораби патрулират в Малакския проток.

Информацията от снощи, че малайзийските военни са следили самолета и че той се е отклонил от курса си, бяха опровергани.

Високопоставен представител на малайзийската авиокомпания "Малейжа еърлайнс", която е собственик на изчезналия Боинг, заяви, че няма основание да се смята, че каквито и да е било действия на екипажа са предизвикали изчезването на машината.

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак апелира днес за спокойствие и търпение в издирването на изчезналия самолет на "Малейжа еърлайнс" с 239 души на борда. Той призова малайзийците да подкрепят правителството и да се молят за някаква информация, която да доведе до скорошно откриване на самолета.