В Нарофоминския район на Подмосковието са се сблъскали пътнически и товарен влак, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на правоохранителните органи. По предварителни данни има шестима загинали - петима от тях са молдовци. Ранените са до 45, от които 15 са в тежко състояние. Сред пострадалите има и едно дете.

Във влака са пътували общо 400 души.

На мястото на катастрофата са пристигнали екипи на Бърза помощ и следователи. Здравният министър на Московския регион Нина Суслова увери, че пострадалите са получили "необходимата медицинска помощ". Три хеликоптера са използвани за транспортиране на ранените.

Инцидентът е станал в 11,38 ч местно време в участъка между Бекасов и Нара. Пътническият влак пътувал по линията Москва-Кишинев. За влака са били продадени 394 билета.

Причината за сблъсъка е огъване на един от вагоните на товарния влак, съобщи Интерфакс, позовавайки е на източник от руската железница (РЖД). В резултат на катастрофата са дерайлирали 16 товарни вагона.

Товарният влак, който се вряза в пътническа композиция в Подмосковието, принадлежи на Украйна, заяви пред Интерфакс източник от Руската железопътна компания.

По негови думи, именно товарният влак е предизвикал катастрофата. Според него машината е била много стара. Според друг източник дерайлиралият товарен влак е транспортирал товар за завода на „Рено” в Румъния.