От "Даунинг стрийт" обявиха, че премиерът Борис Джонсън е в стабилно състояние, но остава в интензивното отделение.

Оттам опровергаха твърдението, че премиерът е  с пневмония. Уточняват, че той получава "стандартно" лечение с кислород и диша самостоятелно,  и че не му е необходим аспиратор.

Това потвърди и министърът на Майкъл Гоув, който от тази сутрин също е в самоизолация заради симптоми на вируса у член на семейството му. 

Снимка: EPA

"Министър-председателят е интензивно отделение, като за него полагат грижи най-добрите медицински специалисти и екипът на болницата Сейнт Томас. Нашите надежди и молитви са с него и със семейството му", каза той.

Потвърдено е, че Джонсън е имал нужда от кислород, но не е поставян на апарат за изкуствено дишане. Няма и пневмония.

Функциите му временно поема  външният министър Доминик Рааб.

От Двореца съобщиха, че Кралица Елизабет Втора e информирана своевременно за здравословното състояние на премиера.

Френският президент Еманюел Макрон, главният европейски преговарящ за Брекзит Мишел Барние, канадският премиер Джъстин Трюдо, американският президент Доналд Тръмп изпратиха послания за бързо оздравяване.

Джонсън получи подкрепа и на обикновените британци.

Междувременно стана ясни, че Баша Мукерджи ще остави временно короната си на Мис Англия за 2019 година и благотворителните ангажименти по цял свят свързани с нея, за да се върне в Обединеното кралство. 24 годишната кралица на красотата е лекар - специализант по респираторни болести и иска да се включи в борбата с COVID-19 на Острова.