Един от най-зловещите серийни убийци на миналия век - Ричард Рамирез, по-известен като Нощния ловец, е починал на 53 г. в петък. Мъжът, който тероризираше Лос Анджелис и беше осъден през 1989 г. за 13 убийства, е издъхнал от чернодробна недостатъчност в затвора Сан Куентин, където очакваше екзекуция.

Първоначално Рамирез е осъден на смърт и е един от онези 735 обитатели н а Сан Куентин, които са получили най-тежкото наказание. Той обаче е и един от онези 59 затворници, които са починали по естествен път, след като екзекуция в Калифорния не е изпълнявана от 1978 г.

Когато чу присъдата си през 1989 г. сатанистът Рамирез каза на съдията, заседателите и близките на жертвите си: „Вие не ме разбирате. Не се и очаква да го правите. Не сте способни”, припомня Washington Post. Тогава той се закле: За мен ще бъде отмъстено. Луцифер живее във всеки от нас. Делото срещу Рамирез продължи около 4 години. Редовно в съдебната залата той показваше пентаграм на дясната си длан.

Въпреки жестокостта си, Рамирез си спечелва множество страстни последователки, които смятали неговата бунтарска натура за неустоима. Очаквайки изпълнението на екзекуцията си в Калифорния, той дори сключва брак с една от тях – Дорийн Лиой.

В продължение на повече от година, от началото на 1985 г., жителите на Лос Анджелис живеели в страх от анонимния Нощен ловец. Освен за убийства, Рамирез е осъден по още 30 обвинения - 5 опита за убийства, 11 сексуални нападения и 14 кражби.