Насилието във Венецуела взе нови жертви. 18-годишен младеж загина, а близо 200 души бяха ранени, след като силите за сигурност влязоха в ожесточени сблъсъци с демонстранти на няколко места в столицата Каракас в поредната нощ на антиправителствени протести.

Хиляди демонстранти излязоха на протест срещу плана на президента Николас Мадуро за свикване на учредително събрание за промяна на конституцията. Според опозицията с това държавният глава цели да отложи изборите и да се задържи по-дълго на власт.

Снимка: Reuters

Демонстрантите опитаха да стигнат до сградата на Националното събрание, но пътят им бе препречен от части на Националната гвардия.

Силите на реда използваха сълзотворен газ, бронирани автомобили и водни оръдия, за да отблъснат протестиращите. Млади демонстранти с качулки и маски замеряха жандармеристите с коктейли „Молотов“ и с камъни.

Снимка: Reuters

Младежът е загинал в последвания сблъсък.

По данни на прокуратурата общо 32 души са загинали през последния месец при почти ежедневните протести с искане за предсрочни избори и за оставка на президента Мадуро.