„През нощта работихме на ротационен принцип – колегите от Столична община и ВМА. За съжаление към този момент няма добри новини. Надяваме се да се отварят повече пространства, в които да намираме оцелели. Досега откриваме само загинали.“

Това коментира пред bTV Стефан Георгиев от дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община, който се намира в Адана.

„Продължаваме да търсим с уредите за спасяване в различните кухини. Опитваме се да чуем някакъв звук от оцелели. Тежката техника продължава да разчиства – ниво по ниво и етаж по етаж. След всяко премахване на плоча се влиза и се претърсва“, посочи още той.

„Изключително тежко е. Има хора от семейства, които все пак са се спасили и са около нас. Всички се надяваме да открием близките им. Има много палатки. Много е трудно. Виждаме какво остава от 15-етажни сгради.

За голяма част от хората всичко се е случило в съня им. Откриваме ги в спалните им. Тези, които са били на по-ниските етажи, е възможно и да са успели да избягат“, разказа още Стефан Георгиев.