Най-малко 14 души загинаха при взрив в Египет. Премиерът Хазем Беблауи обяви движението „Мюсюлмански братя" за терористична организация.

Изявлението на министър-председателя дойде няколко часа след като кола бомба избухна пред сграда на полицията в град Мансура, северно от Кайро. Повечето от 14-те жертви са полицаи. Ранените са над 130.

Пред полицейското управление едновременно били взривени кола бомба и самоделно взривно устройство. Експлозията била толкова мощна, че част от пететажната постройка рухнала.

Причинени са големи материални щети на съседните сгради и десетки автомобили са затрупани под развалините. Ранен е началникът на полицията в Мансура.

Градските болници призоваха жителите да дарят кръв за ранените, много от които са в критично състояние.

Това не е първото нападение срещу полицейското управление в Мансура. През юли там беше взривена самоделна бомба, която рани 12 души.

След свалянето от армията на президента Мохамед Морси през юли в страната се активизираха екстремистки групировки. Те действат главно в северната част на Синайския полуостров, но напоследък извършват атаки и извън пределите му.