Лидерката на френската крайнодясна партия „Национален фронт” Марин льо Пен призна в интервю за френския вестник „Паризиен”, че вече спи по-добре, откакто баща ѝ Жан-Мари льо Пен беше отстранен от партийните редици заради редица неприемливи изказвания, в това число и за Холокоста.

„Днес спя по-добре, отколкото спях вчера”, казва Льо Пен. Преди стомахът ми беше на топка, особено като научех, че Жан-Мари льо Пен ще дава интервю, казва Марин льо Пен.

Тя допълва, че била притеснена също и всеки петък, когато баща й публикувал нови статии в блога си и се чудела всеки път какво ще каже той, което ще предизвика нова криза, с която ще трябва да се справя крайната десница.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След като беше изключен от партията, Жан-Мари льо Пен обяви намерението си да създаде нова политическа формация, наречена Асоциация на приятелите на Жан-Мари льо Пен. Според Марин льо Пен това е опит да бъде разделена крайната десница, който няма да успее.

Марин льо Пен определя планираната от баща си нова политическа формация като фен клуб, обединяващ всякаква сбирщина и парии, както и хора, които са били изключени от Националния фронт.