След като съпругата на милиардера Тръмп – Мелания, беше обвинена, че е копирала част от реч на първата дама Мишел Обама, от предизборния щаб на милиардера реагираха, обвинявайки... Хилари Клинтън.

Мелания говори в първия ден от конгреса на Републиканската партия, на който се очаква съпругът ѝ да бъде номиниран за кандидат-президент. В словото си пред делегатите тя говори за ценностите, които са формирали живота ѝ. Именно този пасаж много напомня изказването на Мишел Обама от нейната реч по време на конгрес на демократите през 2008 г.

От екипа на Тръмп коментираха, че Мелания е използвала „популярни думи“ и заподозряха, че зад скандала стои кандидатът на демократите за президентския пост Хилари Клинтън.

„Тези теми са ѝ близки, но те са близки и на много други хора, в зависимост от личните им житейски истории. Мишел Обама очевидно изпитва почти същите чувства към своето семейство“, коментира Пол Манафорт, мениджър на кампанията на Тръмп.

Републиканците на конгреса също не изглеждаха притеснени относно съвпаденията в речите на двете дами.

„Добре, да допуснем, че тя изобщо е чувала речта на другата. Тези мисли са ѝ хрумнали и тя ги е записала“, коментира Дона Чеки, делегат от Охайо.