Членовете на калифорнийската рок банда "Eagles of Death Metal", които свиреха в зала "Батаклан" на 13 ноември, когато бяха извършени терористичните нападения във френската столица, се върнаха на музикалната сцена в Париж снощи, предаде ТАСС.

Американските музиканти се включиха в големия концерт на ирландската рок група U2 в зала "Берси". 

Това стана по-малко от месец след като терористи нахлуха в зала "Батаклан" по време на концерта на "Eagles of Death Metal" и убиха 89 души, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

В медиите се появи информация, че калифорнийската рок банда може да се появи отново в Париж, но продуцентите пазиха мълчание до последния момент. Музикантите от U2 също отказваха коментар, поддържайки интригата, посочва ТАСС.

U2 изнесе в понеделник вечерта последния от четири концерта в Париж. Два от концертите бяха отложени, когато Франция обяви извънредно положение след терористичните нападения, отнели живота на 130 души.

Под оглушителните овации на феновете ""Eagles of Death Metal" и U2 изпълниха заедно песента на Пати Смит "Хората имат силата".

"Благодаря, U2, за предоставената възможност. Обичаме те, Париж!", каза на сцената вокалистът на ""Eagles of Death Metal" Джеси Хюз.

Целият концерт, който премина при засилени мерки за сигурност, бе заснет от няколко професионални камери и ще бъде показан в САЩ по телевизия HBO.

"Eagles of Death Metal" свирят за първи път след атаките, отбелязва АП. Музикантите оцеляха като по чудо при нападението в зала "Батаклан" на 13 ноември.

По-рано от бандата обещаха да бъдат първите, които ще направят концерт в "Батаклан" след възстановяването на залата. Това ще стане най-рано в края на 2016 г., посочва ТАСС.