12 души бяха задържани от полицията тази нощ в парижка област в рамките на разследването на атентатите в Париж миналата седмица, съобщи Франс прес, като се позовава на съдебен източник.

Задържаните ще бъдат разпитани за "възможна логистична подкрепа", оказана от тях на убийците, най-вече оръжия и автомобили, уточнил източникът.

Френската полиция съобщи, че железопътната гара Изток в Париж е затворена и евакуирана след бомбена заплаха, на фона на усилията на властите да предотвратят ново насилие след най-кървавите терористични нападения от десетилетия, съобщи Асошиейтед прес.

Гарата е затворена "като предпазна мярка", посочил полицейски източник, който не пожелал да даде повече подробности. Това е една от основните железопътни гари в Париж, обслужваща градовете източно от столицата и съседните страни.

В Германия

Междувременно, германската полиция арестува тази сутрин двама турски граждани при антитерористична операция тази сутрин в Берлин. 

Те са заподозрени за планиране на голямо нападение в Сирия и в пране на пари. Други двама се издирват.

Те са част от радикална група на салафистите в страната, съобщават германските медии. Засега няма доказателства, че задържаните са планирали атака в Германия.

Вчера двама предполагаеми джихадисти бяха убити, а един - арестуван при подобна акция в Белгия.

Европейските служби за сигурност активизираха действията си по откриване и обезвреждане на екстремисти след атентатите в Париж, при които загинаха 17 души.