Доналд Тръмп–младши – най-големият син на американския президент, се е срещнал с руска адвокатка по време на кампанията за президентските избори миналата година, която му обещала компрометираща информация за Хилари Клинтън.

Това е водещата тема в американския в. „Ню Йорк таймс”, който цитира трима съветници от Белия дом.

Тръмп-младши признава, че се е срещнал с близката до Кремъл адвокатка Наталия Веселницкая, но тя не му е предоставила никаква смислена информация за Клинтън, пише още изданието.

В срещата са участвали и тогавашният ръководител на предизборната кампания на Тръмп – Пол Манафорт и зетят му – Джаред Кушнър.

За нея се разбра още в събота, но едва днес станаха ясни и мотивите зад нея. Разговорът се е състоял на 9 юни 2016 г. – две седмици, след като Донал Тръмп получи номинация от републиканците, в „Тръмп Тауър” в Ню Йорк.

Новината отново повдига въпроса за руска намеса в президентските избори в САЩ. Смята се, че това е първата потвърдена лична среща между представител на Русия и член от кръга на американския президент. И Кремъл, и Тръмп отричат твърденията за руска намеса.

Президентът не е знаел за срещата и не е участвал в нея, заяви говорителят на екипа юристи, представляващи интересите на Тръмп, Марк Корало. 

Не е ясно дали в крайна сметка Веселницкая е разкрила обещаната информация.