Силни гръмотевични бури обхванаха Германия. В тежките метеорологични условия са повредени покриви, автомобили, електрически и телефонни кабели.

Няколко души са блъснати и ранени от падащи дървета. Млада жена остава заклещена под дънер, а дете оцелява по чудо. В Лудвигсхафен сушилник за дрехи се оказва високо в небето, а влаковете закъсняват с до четири часа, съобщава "Велт".

Буря спира тока на стотици домакинства в германските провинции Саксония-Анхалт и Тюрингия в понеделник вечерта. При лошите метеорологични условия масивно дърво се разбива в къщата на семейство в град Пьоснек. Местните медии коментират, че то обаче е имало силен ангел-пазител.

Около 21 часа местно време клон на дървото се стоварва в леглото на спящо дете.

„То е имало изключителен късмет. Никой не е пострадал“, коментира шефът на градската пожарна Рене Липке.

11-тонна плачеща върба пада върху два автомобила и върху къщата. Голям клон се оказва директно в леглото.

Щетите от бурята пред къщата показват, че е можело да бъде и по-лошо. При инцидента единият автомобил е напълно унищожен, а другият е със сериозни щети, посочват местните издания.

„Ако детето е било малко по-различно позиционирано, изходът щеше да бъде фатален“, коментира Липке пред Ostthüringer Zeitung.

Четиримата обитатели на къщата близнак се отървават с усещането за ужас.

Снимка: X

В Северен Рейн-Вестфалия 19-годишна пешеходка е ранена на път за вкъщи от работа - дърво внезапно пада на тротоара и я удря. Краката на младата жена са затиснати под ствола на дървото, съобщиха от пожарната. Спасителен хеликоптер я е откарал в болницата.

В Кьолн автобус също е повреден от паднало дърво. Шофьорът е транспортиран в болница с леки наранявания.

В Лудвигсхафен бурята вдига високо сушилник за дрехи. Според описания на пожарникарите той е бил е открит в дърво на 25 метра над земята. В града спешните повиквания са около 360.

Снимки: X/ WUD Wetter-Unwetter Deutschland

В Хесен шофьор и спътникът му са се ударили в дърво, паднало в бурята. И двамата са откарани в болница с леки наранявания.

Особено засегнати от прекъсването на железопътния трафик са провинциите Хесен, Рейнланд-Пфалц, Баден-Вюртемберг, Бавария, Северен Рейн-Вестфалия и Долна Саксония.

Във вторник е имало снеговалежи в планините в Саксония и Саксония-Анхалт. Уеб камери показват леко натрупване на сняг.