Печален рекорд в САЩ. Близо 2000 души са починали там през последните 24 часа вследствие на новия коронавирус. Това е най-големият брой смъртни случаи за денонощие в света от избухването на пандемията.

Така с над 12 000 смъртни случаи Щатите се доближават до двете най-пострадали от заразата страни - Италия и Испания, съответно със 17 000 и 13 000 души.

Щатът Ню Йорк е основното огнище на епидемията в Съединените щати с повече от 5500 починали и 140 000 заразени. Най-тежко засегнат е град Ню Йорк, животът в който е почти замрял.

По думите на кмета редица предприятия в града са започнали да произвеждат предпазни маски и облекла за медиците, борещи се с пандемията.

И докато в Ню Йорк още не могат да си отдъхнат, китайският град Ухан, откъдето тръгна заразата по света, от днес започва да отменя карантината. Хиляди хора се отправиха към летището, след като полетите бяха възобновени.

Вдигането на блокадата започна, след като Хубей докладва за нула заразени на 19 март - драматичен обрат спрямо пиковите дни на разпространението на коронавируса, който зарази над 80 000 души в Китай и отне над 3000 живота.