Властите в Анкара са категорични, че единият от извършителите на терористичната атака, при която загинаха 37 души, а над 125 са ранени, е жена.

Въпреки че все още никой не е поел отговорност за трагедията, турските власти са категорични, че атентатът е дело на сепаратистката Кюрдска работническа партия – ПКК.

Снимка: БГНЕС

Кола, натъпкана с експлозиви, се взриви близо до група хора на автобусна спирка в центъра на турската столица в неделя, 13 март.

Един от очевидците разказва, че освободил място в автобуса на възрастна жена. В този момент от другата страната на пътя се приближила черна кола, която се взривила.

„Племенникът ми беше на 16. Беше просто един младеж, излязъл да се забавлява. И снощи прибрахме тялото му", разказва Мехмет Емре Чакър, роднина на загинал при атентата.  

Властите са задържали четирима заподозрени в югоизточния град Шанлъурфа.

Снимка: Reuters

Атентати като вчерашния само ще засилят решителността на Турция да се бори с тероризма, заяви турският президент Ердоган. Часове след изказването му турските сили за сигурност предприеха операции срещу бойци на ПКК в югоизточна Турция и в северен Ирак.