Настъпването на лятото обикновено ни носи ново настроение и силен прилив на енергия.

Но не бива да подценяваме пролетната умора, която ни кара да се чувстваме по-изтощени от обикновено – липсата на тонус може да се отрази както на ума, така и на кожата и тялото.

Сега е идеалният момент да отделим време и да се погрижим за себе си, за да се снабдим с необходимата доза свежест за предстоящия летен сезон.

Ето и 7 идеи, с които да се поглезим и да се почувстваме перфектно в кожата си:

1. Пълен летен детокс

През лятото тялото има нужда от много течности, за да може да компенсира високите температури. Ако усещате, че имате нужда от повече свежест и лекота, детоксът може да бъде стъпка в правилната посока.

Детоксът представлява кратка програма за здравословно хранене, при която в рамките на няколко дни се консумират определени храни и напитки с цел да се подпомогне тялото да изхвърли максимално количество токсини.

Това се отразява благотворно както на тонуса и храносмилането, така и на кожата и косата. Пречистването на организма ще ви помогне да се почувствате обновени и заредени с нови сили.

2. Планирайте следващата си почивка

Открийте официално летния сезон като си букнете почивка или просто уикенд на някое приятно и слънчево местенце.

Ранната резервация ще ви осигури по-големи възможности за избор и по-добри цени, а за вас ще остане да очаквате с нетърпение наближаването на заветната дата.

Независимо дали изберете да почивате на българското Черноморие или пък извън страната, няма нищо по-хубаво от предстоящата лятна ваканция.

3. Погрижете се за кожата си

Летните горещини могат да бъдат изтощителни за кожата. Ежедневното излагане на слънце за продължителни периоди от време подлага кожата на лицето и тялото на вредните UV лъчи, които могат да причинят изгаряния и нежелани реакции. Горещият вятър, от своя страна, изсушава и дехидратира, което би могло да има неприятни последици.

Тъй като през лятото обикновено използваме по-лека и щадяща козметика, и по-често оставяме кожата си гола, за да ѝ позволим да диша, затоплянето на времето е чудесен момент да посетим своя козметик за пълно почистване и освежаване на лицето.

Освен това е препоръчително да направим ревизия и на слънцезащитната си козметика като включим дневен крем с SPF фактор към ежедневната си skincare рутина.

4. Нова прическа за лятно настроение

Няма нищо по-зареждащо и повдигащо самочувствието от ефектна нова прическа. Посрещнете лятото в ново амплоа като промените дължината или цвета на косата си, в зависимост от вашите предпочитания.

Ако смятате, че имате нужда от промяна, можете да се доверите на своя фризьор за най-подходящите прически за вашия тип коса и форма на лицето. С новата си визия със сигурност ще се почувствате красиви и неотразими.

5. Пренесете се на плажа с нов летен аромат

Преди началото на лятото е време да смените любимия си парфюм с фино и ефирно ухание, което да отива на сезона. В най-горещите месеци от годината можете да заложите на аромати с флорални или цитрусови съставки, които носят усещане за лекота и релаксация.

Летните цветя като лавандула, роза и жасмин са сред най-актуалните за сезона. Тропическите акорди, от друга страна, имат силата да ни пренасят на мечтани екзотични дестинации.

Безспорно обаче най-популярният летен тренд при парфюмите са акватичните аромати на Bvlgari. В техните семпли композиции, често с деликатни дървесни нотки, откриваме любимите си неща – кристалната свежест на морето и прохладата на гората. 

6. Опитайте нещо различно

Не, не става дума за някое ново ястие, а за нов спорт – по възможност на открито. Лятото е добър период за физически активности на открито. Изберете подходящ спорт или занимание, което да повиши тонуса ви и да ви накара да се почувствате по-енергични.

Излезте от зоната си на комфорт и опитайте нещо, което не сте правили досега, като например да се запишете на плуване или да се включите в някоя от популярните в последно време групови разходки до близки туристически дестинации. Това е чудесен начин да се раздвижите, а и да завържете нови запознанства.

7. Обновете летния си гардероб

Един от любимите ни начини да се настроим на лятна вълна е като се отдадем на летен шопинг. Избрахте ли си вече нов бански костюм? А плажна чанта? Не чакайте последния момент преди началото на лятната почивка, за да се снабдите с всичко необходимо.

Бъдете готови и в пълно бойно снаряжение – така ще ви е още по-лесно внезапно да отложите всичките си задачи за уикенда и да забегнете към морето, за да си откраднете няколко незабравими дни на плажа.

И нека лятото да започне сега!