"Сезонът на празните глави и заетите ръце" – това е моето предложение за слоган на лятото, ако в бъдеще някой реши да го брандира.

Лятото: Половината човеци правят сянка на плажа, не мислят за нищо и ръцете им са заети да щракат с пръсти или придържат менти. Останалите търсят сянка в града, мислят само за плажа и ръцете им са заети да придържат нервите, за да издържат до няколкото дни отпуска, в които няма да мислят за нищо и ще щракат с пръсти и придържат менти. Независимо дали лятото вече е в петите ви или все още е в мечтите ви, то може да звучи така...

Ако сте от човеците от/в София на 10 май, имате възможност да заровите крака (а може и глави) в пясъка, благодарение на Mo’ Horizons, които ще пръскат музика и лято в Sofia Live Club утре. Може и да имате съмнения, че моя слоган отива на предстоящия сезон, но няма да имате съмнения, че музиката на Mo’ Horizons му отива. Тя E лятото - пренася те на плажа, изпразва ти главата и ти налива положителност.

Ралф Дросмайер от свежото немско дуо отговори на няколко въпроса за btvnews.bg и така се оформи интервю със следните ключови думи: фрийстайл груув, Шопска салата, Savages Y Suefo, Skeewiff, бира и Нене Васкес. Ако не разбирате нищо, разберете...

Слънце, море, пясък – това са асоциациите ми с вашата музика, а тези три неща свързвам с щастието. Правите такъв тип музика, защото сте непрекъснато щастливи и позитивни или защото искате да се разведрите с нея?

Музиката ни е естествен продукт. Не е нещо, което правим, защото слънцето грее или защото винаги сме позитивни. Но е чудесно, че си представяш тези неща, докато слушаш.

Не знам кой пише тези неща в Wikipedia, но винаги ме забавлява колко много тагове и етикети се прикрепят към музикантите там. Вие сте описани като "даунтемпо, есид джаз, ню джаз, соул, фънк, дъб, трип хоп, биг бийт, боса нова, бугалуу и дръм енд бейс" група. Вие как определяте музиката си? Как искате хората да я възприемат?

Наричаме я "фрийстайл груув” музика – двете думи много добре я описват, защото се чувстваме свободни да комбинираме всички стилове и според нас музиката трябва да е вълнуваща.

Музикантите и диджеите винаги са били възприемани като готини, вълнуващи интересни и дори екзотични. Момичетата си падат по музиканти. Получавате ли повече внимание от нежния пол само, защото имате група? Как реагирате на това?

Това беше така преди известно време и ще излъжа, ако кажа, че не е било приятно. Сега обаче наближавам 50-те, женен съм и имам 3 деца и това вече няма значение.

Спечелихте си доживотното уважение на родните фенове с парчето "Koito pie bira", защото е на български и защото възпява една от най-уважаваните напитки у нас. Има ли нещо друго, с което свързвате България, за което бихте направили песен?

Може би за Шопската салата =) Песен, която разказва за ШОПинг в София в СКА стил =)

Освен че правите музика, имате и лейбъл, в който продуцирате други артисти. Как разбирате дали един артист притежава нужното, за да пробие на музикалната сцена?

Когато подписваме договор с даден артист, това означава само, че харесваме музиката му и искаме да я покажем на хората.

Кои от артистите от вашия лейбъл трябва да чуя задължително и защо?

Savages Y Suefo, защото са ви "комшии” – от Унгария.

Какво слушаш напоследък?

Голям фен съм на англичаните Skeewiff. Те създадоха много и много хубава музика през последните 10 години. Не ги бях слушал известно време и сега отново съм се заровил в техните неща.

Предстои ли нов албум на Mo’ Horizons?

Ние непрекъснато работим над нова музика, така че винаги предстои да пуснем нов албум.

Българските ви фенове вече са имали удоволствието да се забавляват на живо с Mo’ Horizons. Имате ли изненади за тях за предстоящото си гостуване?

Изненадата ни е Нене Васкес, който за първи път идва в София. Той е невероятен перкусионист от Венесуела и също така пее в няколко парчета.

Благодаря ти за музиката и времето, което ни отдели и те поздравявам с "Vision" на Mo’ Kalamity and The Wizards, заради Мо’-то, което споделяте и защото парчето е готино. Ти с какво ще поздравиш феновете си в България?

С “Koito pie bira” от една немско-българска колаборация: Mo’ Horizons feat. Varna Boogaloo Crew.

Билети за концерта на Mo'Horizons на 10 май в Sofia Live Club може да закупите в мрежата на Eventim на цена от 15 лв.

Събитието се организира от Sofia Live Club с медийния съпорт на ReelFeel.

За дамите! Ако се чудите какво да облечете за лятното парти на закрито, можете да погледнете тук>>>