Само за една нощ песента "Бонбон" и яке с цикламена кожа стават хит в световен мащаб, а виновницата е 22-годишна албанка, която прилича на кукла "Барби".

Тя е родена в Прищина, Косово, с името Ера Истрефи. 22-годишната албанка не очаквала песента ѝ "Бонбон" да стане толкова популярна. В текста се пее на майчиния ѝ език, а видеото е заснето за 30 минути посред зима в град Брезовица.

В момента, в който пускат парчето в платформата "Ютюб", животът ѝ се преобръща на 180 градуса.

"Родена съм и съм израснала в Прищина. Там започна моята кариера, с първата ми песен, която сама написах. До преди това се подготвях и упражнявах, упражнявах дори английския си. Мисля, че това ми помогна по-лесно да стана международна поп-звезда. Бях готова! Но моментът, в който разбрах, че съм известна, беше шокиращ! Шокиращ, защото се случи за една нощ! Просто си лежах в спалнята ми, след като пуснахме песента "Бонбон". И изведнъж последователите ми в "Инстаграм" започнаха рязко да нарастват, интернет буквално избухна заради мен и песента ми! А аз си казах: "Това наистина ли ми се случва?" Песента стана хит за една нощ! Беше като сън!"


Eра расте в артистично семейство – започва да се занимава с музика от съвсем малка. В семейството ѝ са три дъщери, има и един брат. Майка ѝ е певица, едната ѝ сестра също, баща ѝ е актьор и журналист.

И въпреки че става популярна с поп парче, тя винаги е харесвала реге.



Сравняват я с друга световноизвестна албанка – Рита Ора и дори с Риана.

Ера Истрефи вече подписа договор с една от най-големите музикални компании в света.

"Познавам Рита Ора, тя е невероятна. Фен съм ѝ от малка, тя стана звезда в моята страна много преди мен. Обожавам нея и това, което прави. Не я познавам лично все още, но мисля, че е много позитивно момиче и много бих се радвала да се запозная с нея."

Въпреки че е само на 22, Ера Истрефи показва уникален стил. Оказва се, че за това как изглежда се грижи една от сестрите ѝ, която е известен стилист в Косово. За първото си идване на българска сцена певицата бе облякла черен латексов костюм като на жената котка.



"Повечето пъти преценявам сама как да изглеждам, но имам страхотна сестра – втората ми сестра, аз съм трета подред  – тя е страхотен стилист и всъщност тя избра този аутфит за мен тази вечер в България. Котешки."

"Обикновено се уморявам от неща, които не ми доставят удоволствие. А България толкова ми хареса, въпреки че съм тук само един ден. Хората са невероятни, прекрасни, със силна, позитивна енергия и толкова шумни! Това е страхотно! О Боже, днес беше толкова тежък ден – снощи имах шоу в Лондон и след него отидохме право на летището. И там спах на един стол, на летището. Така че съня ми беше на стол на летището и после в самолета. Да изморително е, но щом преспя, забравям всичко или когато срещна готина публика! Като тези хора тази вечер в България."

Следващата песен, която подготвя Ера, е изцяло английско парче. И след това албум. На въпроса за какво мечтае обаче каза, че никога не си прави далечни планове.