Майкъл Дъглас и Катрин Зита Джоунс се разделиха и това може да сложи край на близо 13-годишния им брак. Те ще направят пауза, заяви близък до двойката източник, пожелал анонимност.

Дъглас и Зита Джоунс, които имат две деца - 13-годишния Дилън и 10-годишната Карис, не са били снимани заедно от 22 април и прекараха отделно един от друг ваканциите си. Решението им да направят "пауза" бе взето в края на май, след кинофестивала в Кан.

Наскоро Майкъл Дъглас бе забелязан на яхта в Средиземноморието и да играе голф в Сицилия, докато Катрин Зита Джоунс бе у дома в Ню Йорк. "Пийпъл" отбелязва, че нито един от двамата досега не е поискал развод.

Последните три години бяха трудни за двойката. През 2010 г. Дъглас бе засегнат от рак на гърлото, а през 2011 г. Зита Джоунс обяви, че страда от биполярно разстройство. Тази пролет тя се подложи на лечение срещу заболяването. Признанията на Дъглас през юни, че заболяването му от рак е вследствие на болест, предавана по полов път, не се харесаха на съпругата му.

Без да влизам в подробности, този специфичен вид рак е причинен от човешки папилома вирус и е вследствие на кунилингус, заяви навремето Дъглас пред в. "Гардиън". По-късно говорител на актьора се опита да успокои духовете, уверявайки, че Дъглас имал предвид самото заболяване, а не конкретния случай.

Майкъл Дъглас и Катрин Зита Джоунс се срещнаха за пръв път на кинофестивала в Довил, Франция, през 1998 г., започнаха да излизат заедно следващата година, сгодиха се на 31 декември 1999 г. и се снимаха заедно във филма "Трафик", излязъл по екраните през 2000 г.

Дъглас спечели награда "Оскар" като продуцент на филма "Полет над кукувиче гнездо" (1975) и същото отличие за най-добър актьор за ролята си в "Уолстрийт" (1987). Зита Джоунс получи "Оскар" за актриса в поддържаща роля за филма мюзикъл "Чикаго" (2002).