Американският актьор и бивш губернатор на щата Калифорния Арнолд Шварценегер получи първата доза от ваксината срещу COVID-19 в сряда, 20 януари.

Той публикува видео в социалните си мрежи, в което се вижда, че е в джипа си, докато медицинска сестра му слага инжекцията. Звездата от "Терминатор" и "Последният екшън герой" призовава почитателите си да го последват. "Елате с мен, ако искате да живеете!", казва той в края на видеото.

В разширен коментар към поста си във "Фейсбук" Арнолд коментира дезинформацията около ваксината.

"Вирусолозите и епидемиолозите са изучавали болести и ваксини цял живот, затова аз им вярвам и ви съветвам да им вярвате и вие. Няма как да научим повече от тях, гледайки видеа в YouTube. Простичко е: ако дома ви гори, вие звъните в пожарната, а не отваряте YouTube. Ако получите инсулт, се обаждате в спешна помощ, а не пишете пост в група във Фейсбук. Ако 9 лекари ви казват, че имате рак и трябва да се лекувате, а един ви обещава, че ще мине от самосебе си, вярвайте на деветимата. В нашия случай, буквално всички експерти от цял свят ни казват, че ваксината е безопасна - само няколко души в социалните мрежи са несъгласни."

Какво още казва Арнолд прочетете в Ladyzone.bg