Националната асоциация на професионалните сватбени фотографи и видеооператори (НАПСФВ) написа отворено писмо до министъра на здравеопазването, в което изразява възмущението си от внезапното затягане на мерките, свързани с пандемията от коронавирус.

По този повод се свързахме по телефона с фотографа Цветелина Делийска, която е член на Управителния съвет на НАПСФВ.

„В Асоциацията членуват 40 души и сме в неизвестност. Заповедта на министъра е за периода 10-15 юли. На областните управители се дава възможност да преценяват дали могат да допуснат по-либерални условия за събиране на хора. Никой не знае какво ще се реши за периода след 15 юли. Аз например на 18 юли имам планирани снимки на абитуриентски бал. Не знаем дали той ще се проведе изобщо“ – коментира Цветелина Делийска.

Разговаряхме по телефона и със сватбения фотограф от Варна Балин Балев. Той не е член на НАПСФВ и сподели, че не е съгласен с позицията в отвореното писмо.

„Когато се занимаваш с частен бизнес, трябва да си готов да посрещаш кризисни периоди. Да имаш заделени средства, за да поддържаш бизнеса си поне 3-6 месеца. Аз също търпя загуби от пандемията, но стискам зъби и гледам напред. В края на краищата заповедта на министъра касае период, в който попада само един уикенд“, коментира за LadyZone Балин Балев.

Повече по темата, както и пълния текст на писмото на НАПСФВ – вижте в LadyZone.bg