Известният кинорежисьор Куентин Тарантино проговори за инцидента с Ума Търман по време на снимките на неговия филм от 2004 година "Убий Бил 2", предаде Франс прес.

В интервю пред сп. "Дедлайн" Тарантино отрече нарочно да е поставил в опасна ситуация своята муза Ума Търман.

Актрисата твърдеше, че режисьорът е застрашил живота й, като я е накарал да шофира автомобил в лошо състояние по опасен път, отказвайки и каскадьорка. Последвал инцидент, в който Търман сериозно наранила краката и врата си при сблъсък с дърво.

"Тя трябваше само да шофира, никой от нас не си е мислил, че става дума за каскада!", защити се Тарантино. Той си призна, че навремето може би е трябвало да вземе предпазни мерки, но просто не се бил сетил за тях.

Самият Тарантино направил пробен преход с въпросното возило върху опасния път, по който трябвало да премине Търман със скорост 50-70 километра в час. "Участъкът беше прав, нямаше спускане или скрити завои!", твърди режисьорът

Но в последния момент Тарантино променил решението си и снимал сцената, като колата се движела в обратната посока заради по-добрата светлина. "Това беше една от най-големите ми грешки", признава Куентин, тъй като не направили нова тренировка. Автомобилът попаднал в завой и станал неуправляем заради камерата, инсталирана на багажника.

"Това беше най-тежкият случай в живота ми, тъй като срина доверието в мен!", признава Тарантино.