Принц Чарлз вече е излязъл от самоизолация и се намира в добро здраве, след като беше тестван положително за новия коронавирус.

Днес говорител на кралското семейство публикува актуализация относно здравословното състояние на 71-годишния принц, казвайки: "Кларънс Хаус потвърди днес, че след като се е консултирал със своя лекар, принцът на Уелс вече е излязъл от самоизолация"

Принц Чарлз прекара в самоизолация общо седем дни и сега вече е в добро здраве и работи съобразно настоящите правителствени и медицински ограничения, които се прилагат в цялата страна.

Съпругата му - херцогинята на Корнуол, продължава да остава в самоизолация според указанията на правителството - пациентите със симптоми на COVID-19 трябва да се самоизолират в продължение на седем дни, докато членовете на семейството без симптоми трябва да направят това в продължение на 14 дни.

Миналата седмица Кларънс Хаус потвърди, че принцът на Уелс се е самоизолирал в дома си в Шотландия, след като прояви леки симптоми на болестта.

72-годишната Камила Паркър-Боулс, която не се разболя от коронавируса, също е отседнала в резиденцията, но отделно от принц Чарлз.

Вижте повече за здравословното състояние на принц Чарлз в Ladyzone.bg.