Тримата тенори от Il Volо са доказателство, че и в Европа съществува страна на неограничените възможности - в музиката, и това е Италия. Те са млади, чаровни, талантливи и мъдри, и ненапразно ги наричат „момчетата с божествени гласове“. Не само заради дарбата им да омайват с гласовете си, заради успешната им концертна дейност в цял свят, а и защото все по-често ги наричат наследници на друго златно трио – Павароти, Доминго, Карерас.

Имената на Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето все още се помнят и изговарят трудно, но затова пък всеки е чувал за Il Volо, за техните общи изпълнения с Барбра Стрейзънт, Ерос Рамацоти и Пласидо Доминго, за двете им номинации за „Грами“, за концертите им на най-големите сцени в света като Арена ди Верона, Роял Албърт хол и Рейдио Сити Мюзик Хол в Ню Йорк, и за... снимката с папата.

Снимка: БГ Саунд Стейдж

Момчетата се срещат през 2009 г., когато участват поотделно в телевизионното риалити Ti Lascio Una Cazone. Пътят към голямата слава започва, след като с тях се заема продуцeнтът Микеле Торпедине, работил за големи италиански изпълнители като Дзукеро и Андреа Бочели. През 2010 г. триото се наименува Il Volo (Полетът) и започва зашеметяващата музикална кариера. През 2015 г. печелят наградата на „Сан Ремо“ с песента Grande Amore и с нея представят Италия на „Евровизия“. От там започва истинския им полет в музиката и славата им. „Джанлука е елегантността и присъствието, Иняцио е радостта и благодарността, а Пиеро - силата и енергията“, пишат италианските медии за тях.

В средата на септември Il Volо идват в България с нова програма - на 16 септември във Варна и на 18 септември в София, заедно със симфоничния оркестър на БНР. Междувременно, вече разпродадоха концерта си в "Арена ди Верона" на 24 септември, който ще бъде кулминация на турнето, с което отбелязват 10 години на сцената.

Снимка: БГ Саунд Стейдж

Титулната песен Musica Che Resta от новия им албум Musica зае трето място в тазгодишното издание на „Сан Ремо“. В Musica Tour, освен познатите класически и оперни изпълнения, Джанлука, Пиеро и Иняцио се разхождат сред популярни евъргрийни на световната музика и кавъри на емблематични италиански мелодии от миналото. Новата им програма включва авторските парчета Fino a Quando Fa Bene и Vicinissimo. Също така, триото дава нов живот на любимите на италианците и феновете на италианската култура мелодии - People, Arrivederci Roma, Lontano dagli Occhi, Be My Love, La Voce del Silenzio, Meravigliosa, Creatura и A Chi Mi Dice, чието видеото беше заснето наскоро, на остров Капри.

Джанлука Дженобле - Марадона от Монтепагано или приятел на пицата?

Той е красавецът и най-младият от тримата, роден е на 11 февруари 1995 г. Също обаче е и най-сериозният и далеч по-улегнал от своите колеги Пиеро и Итняцио, които имат сицилианска кръв. Известен е с добрите си имитации на Ерос Рамацоти. Луд фен е на Натали Портмън, а от музикантите харесва Андреа Бочели, Франк Синатра, Майкъл Бубле, Дийн Мартин. Футболните му пристрастия са за „Рома“. Когато е в родния си град Монтепагано играе футбол, затова е известен и като „Марадона от Монтепагано“.

За него италианската кухня е най-добрата в света и ако се следят постовете му в Туитър, човек може да остане с впечатление, че пицата е най-добрата му приятелка. Особено важно е, че Джанлука много държи на семейството и на семейните ценности.

Снимка: БГ Саунд Стейдж

Любопитното е, че Джанлука е баритон, който може да достигне по-високите тонове на тенора. Експерти го определят като Хелдентерон - баритон със силен висок регистър, типичен за Вагнеровите опери.

Пиеро Бароне – сицилианец до мозъка на костите си

Въпреки огромната си заетост като един от Il Volo, на 25 години Пиеро се дипломира в специалностите администрация, финанси и маркетинг, за да изпълни обещание към родителите си. Роден е през 1993 г. в град Наро до Агридженто - Сицилия. Израснал в обикновено семейство.

Дядо му - сляп музикант, един ден написва песен на сицилиански за 5-годишния Пиеро и го кара да я изпее. Така е открит талантът на младото момче. Дядо му споделя в интервю, че съгражданите му били толкова очаровани от гласа на момчето, че той често го качвал на масата и го карал да изнася концерти. По-късно дядото заплаща уроците му по пиано и помага да развие таланта си. След това Пиеро пее в училищния и в църковния хор. А за да печели пари и да плаща уроците си по пеене, като дете понякога е пеел и на сватби.

Снимка: БГ Саунд Стейдж

Пиеро е спинтов тенор – глас между лиричното и драматичното, който може да се достигне големи кулминации.

Именно Пиеро печели сърцата на известни италианки. Няколко месеца продължава любовната му история с Валентина Алегри, известен модел и инфлуенсър, също и дъщеря на бившия треньор на „Ювентус“ - Масимилиано Алегри. Любовната им е като във филм, но двамата се разделят през март тази година. През юни медиите свързаха името му и с тв водещата и финалистка в „Мис Италия 2011“ - Вероника Руджери.

Иняцио Боскето - артистът

Той пее, композира, свири на пиано, китара и барабани. Също е сицилианец по произход, роден в Болоня през 1994 г., но с родители сицилианци и прекарва детството си в Марсала. Най-разпознаваем е от тримата. Иняцио е лиричен тенор - има топъл и мек глас, но достатъчно силен, за да пее над оркестъра. Ако се вслушаме в хармонията на Il Volo, ще разпознаем гласа на Иняцио в цялата му гъвкавост, омекотявайки силата на гласа на Пиеро и гладкия баритон на Джанлука.

Снимка: БГ Саунд Стейдж

За него казват, че ако някой ден пътищата на Il Volo се разделят, той има най-голям шанс за солова кариера. Крие личния си живот с голямо усърдие, но се знае, че е запален фен на „Ювентус“ и никога не сваля от ръката си черно-бяла гривна. Обожава актрисата Ан Хатауей и филма „Титаник“. Иняцио има девет татуировки, като на дясната му китка е изписано Grazie а на лявата ръка Born to Rock. Следван е в Инстаграм от над 400 000 последователи.