На 94 години почина актрисата Онър Блекман, изпълнила ролята на едно от най-забележителните момичета в поредицата за Джеймс Бонд - чаровната и опасна Пуси Галор. Семейството ѝ уточни, че смъртта ѝ няма връзка с коронавируса.

Освен че беше обичана майка и баба”, написаха роднините ѝ, “Онър беше и много талантлива актриса. С изключителна комбинация от красота, ум и физическа сила, както и с невероятния си глас и работна етика, тя постигна статут на филмова икона. Беше напълно отдадена на това, което прави и абсолютен професионалист. Тя стана част от някои от най-великите филмови и телевизионни продукции.

Снимка: Getty Images

Кариерата на Онър започва през 1949 г., когато участва в сериала “Конспираторът” с Елизабет Тейлър. През 1958 г. участва във филма “Незабравима нощ”, който е една от драматизациите за потъването на Титаник. Онър участва също така във фентъзи класиката “Язон и аргонавтите” от 1963 г.

Снимка: Getty Images

Онър Блекман добива по-голяма популярност благодарение на участието си във втория и третия сезон на култовия сериал “Отмъстителите”. Само две години след като започва да се снима в сериала, Онър решава да напусне, след като получава роля, за която много млади актриси ще мечтаят през следващите почти 60 години - момиче на Бонд.

Актрисата играе ролята на Пуси Галор в третия филм от поредицата за Джеймс Бонд.

На сайта LadyZone.bg може да видите галерия със снимки от младостта на Онър Блекман и да прочетете повече защо образът на Пуси Галор е толкова важен за поредицата за Агент 007 и за киното като цяло: