Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отличен видеоматериал + песни от U.S. Girls, Helado Negro и Xenia Rubinos, The Strokes, New Order и Лидо Пимиента. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух.

U.S. Girls feat. Rich Morel - Santa Stay Home (Explicit Version)

U.S. Girls пусна нова коледна песен, печелейки внезапно сърцата ни. Наречено "Santa Stay Home", парчето е написано от фронтдамата на проекта Мег Реми в съавторство с Рич Морел. В своето "писмо" Мег препоръчва на Дядо Коледа да си остане вкъщи тази година заради климатичните промени на планетата, въздействието върху околната среда от изсичането на коледни елхи и обусловено от консуматорския начин на живот раздаване на подаръци.

Helado Negro feat. Xenia Rubinos - I Fell In Love

Helado Negro и Xenia Rubinos пуснаха видеоклип към музикалната си колаборация от април, наречена "I Fell in Love". Видеото е режисирано от STILLZ, креативния директор на регетон хитмейкъра Bad Bunny. "От момента, в който за първи път чух музиката му, наистина се влюбих в звука", казва самият STILLZ. "Страхувам се да летя, така че никога не мога да спя в самолети. Но когато за пръв път започнах да слушам неговата музика, това да ми помогна да се успокоя и да заспя - тогава наистина разбрах, че има нещо специално в звука му."

New Order - Be a Rebel

New Order, легендарните изпълнители зад химна "Blue Monday", се завръщат с музикален видеоклип към новия си сингъл "Be a Rebel”. Зрелищният късометражен филм е режисиран от испанския режисьор NYSU. "Be a Rebel" излезе през септември, като това бе първото ново парче на New Order от пет години насам, а същия месец групата издаде "Renegade Spezial Edit" на сингъла. Последният студиен албум на New Order - "Music Complete", излезе през 2015 г.

Вижте останалите топ видеоклипове от първата седмица на декември в Ladyzone.bg.