Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отлични песни и видеоматериал от Silk City и Ели Голдинг, Еминем, FKA twigs, Tune-Yards и Xiu Xiu. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух. 

Silk City feat. Ellie Goulding - New Love

Silk City - дуетът на Марк Ронсън и Дипло - пусна нова песен, този път в компанията на Ели Голдинг. Новата песен всъщност е "Нова любов", както се казва парчето, и е придружена със закачлив музикален видеоклип, режисиран от Ана Стинг, като в него виждаме изпълнението на британската певица в оживен нощен клуб. "New Love" бележи първата нова музика на Silk City от 2018 г. насам, като Дипло споделя: "Винаги съм искал да се върна в студиото с Марк. Най-накрая намерихме време да вдъхнем живот на една от идеите, които имахме като Silk City. А Ели беше достатъчно любезна да й отдаде гласа си."

Eminem - Higher (Explicit)

Еминем дебютира с най-новия си видеоклип към песента "Higher" по време на UFC 257 Countdown: Poirier vs McGregor 2 в предварителното шоу на телевизия ABC. Клипът към песента от албума "Music to Be Murder By - Side B" включва кадри от отразяването на ESPN на срещата от шампионата Ultimate Fighting Championship заедно с Еминем на боксовия ринг, изпълняващ в гневния си стил парчето. В един момент той влиза в ролята на ММА боец, държейки се предизвикателно с президента на организацията Дана Уайт. Еминем пусна албума "Music to Be Murder By - Side B", разширена версия на 11-ия си студиен албум, през декември 2020 г.

Xiu Xiu - A Bottle of Rum

Xiu Xiu - американската експериментална пост-пънк група, произхождаща от Сан Хосе, щата Калифорния, обяви нов албум с колаборации. Наречен "OH NO", той излиза на 26 март от Polyvinyl, като включва участието на Шарън Ван Етън, Челси Улф, Алис Баг, Хейли Фор от Circuit des Yeux, Owen Pallett и Twin Shadow, както и членове на Deerhoof, Drab Majesty, Liars и Shearwater. Първата песен от албума е "Bottle of Rum", която е колаборация с Лиз Харис от Grouper. Гледайте видеоклипа, режисиран от Анджела Сио от Xiu Xiu, докато сте в очакване на този толкова обещаващ албум.

Вижте останалите топ видеоклипове от четвъртата седмица на януари в Ladyzone.bg.