Телевизионната водеща и журналист на bTV Новините Лили Боянова със сигурност няма нужда от представяне. Едно от най-любимите лица от екрана споделя пред Ladyzone.bg с какво съврзва коледните празници и с какво Коледа 2020 ще бъде по-различна.

Каква е Коледата на Лили и нейното семейство?

Коледата с годините е все по-важно събитие за мен. Ако джуджетата цяла година майсторят подаръци в работилницата на Дядо Коледа, ние ковем спомени с най-важните и близки хора. И с годините това се превръща в най-ценния подарък за мен.

Семейството се разширява, вече има повече усмивки на масата. А има и моменти, когато коледните празници прекарваме с най-голямото семейство - колегите в нюзрума и зрителите на bTV. Обичам работата си и дори атмосферата в нюзрума по Коледа е по-различна. И все пак - най-щастлива съм, когато съм заедно със сина ми Камен, с родителите, със семейството на брат ми, с баба.

Останалото е чаша кафе, одеяло и сборника “Класически коледни истории”… Препоръчвам го, ще ви стопли сърцето.

Ще бъде ли по-различна тази Коледа и с какво?

Няма как в една по-различна година Коледа да бъде същата. Хората подсъзнателно сме свикнали да свързваме празниците с веселие и радост. Да изискваме. И като че ли в последните години забравяме да направим малкото, за да накараме душата ни да се почувства добре. Пълним пазарските колички, очакваме някой друг да ни забавлява, а пропускаме да открием топлината в погледа или в ръката на човека срещу нас на масата.

Всичко, което ни се случи тази година, ни предизвика да прекараме повече време вкъщи, заедно. И това, което за бабите и дядовците ни е било ежедневие, за някои днес се оказа изпитание.

Коледа 2020 е дръзка - тя ни събира във времена на изолация. Тази Коледа ще е проверка и равносметка - кой остана до нас, можем ли да преодолеем препятствията заедно. И какво всъщност стои зад думата “заедно”.
Но най-вече Коледа е шанс. За всички нас като хора.

Каква украса слага в дома си и коу е любимата коледна рецепта на ТВ водещата вижте в Ladyzone.bg: