Младият актьор Георги Кацарски, ученик на големия Стефан Данаилов смята, че повече от всякога българинът има нужда от изкуство. Затова създава Фейсбук страницата КултураВирус. В нея той приканва хора с различни таланти да споделят видеа с това, което ги прави най-щастливи.

"Oт 8 март съм затворен вкъщи и слизам само до магазина и до аптеката. Малко е тежко това нещо, защото колкото и да гледаме филми, да четем книги и всякакви неща, все пак изолацията си е изолация и по този начин ние трябва да се подкрепяме и да сме общност. Това е много важно в момента", казва Георги Кацарски.

Към инициативата много бързо се присъединяват и други актьори, музиканти и танцьори. Сред тях е и пианистката Елина Дашина.

"Живеем в трудно време. За всеки от нас е предизвикателство да се справя и да приема ситуацията. Изкуството винаги е било обединяваща сила и всеки артист може да допринесе с това много хора да се почувстват по-спокойни, да им се повдигне духа", споделя Елина Дашина.

"Тази карантина има и този плюс – хората да опознаят себе си, да опознаят човека до тях, защото от забързаното ежедневие те са се изгубили и са забравили какво е истинската връзка. Тази между мъж-жена, майка с децата си, семейството", коментира Георги Кацарски.

Георги и Елина вярват, че споделеното във Фейсбук страницата изкуство може да се разпространи по-бързо от коронавируса и да зарази повече хора с оптимизъм и вяра, че всичко ще се оправи.

Вижте цялото видео интервю с Георги Кацарски и Елина Дашина в Ladyzone.bg.