Седмици след като приключи шестият й престой в клиника за рехабилитация, скандалната актриса Линдзи Лоън изповяда пред Опра Уинфри, че този път нещата ще бъдат различни и че ще загърби проблемното си минало.

В интервю за Уинфри, излъчено в неделя по телевизия OWN на влиятелната медийна дама, 27-годишната Лоън е заявила, че е била пристрастена и че всичко, което трябва да направи, е да "мълчи и да слуша", защото досегашният й подход за справяне с проблемите не е сработил.

"Аз съм най-големият си враг, знам го и го признавам", е споделила Линдзи Лоън пред Опра Уинфри. Актрисата е казала още, че е осъзнавала проблемите си периодично, вместо във всеки един момент.

Запитана от Уинфри дали е била пристрастена, Лоън е отвърнала: "Да", допълвайки, че предпочитаната й дрога е бил алкохолът, в който е търсила "бягство към други неща".

Звездата на Линдзи Лоън изгря още като дете с филма "Капан за родители", преди да пожъне голям успех с продукции като "Гадни момичета". През годините обаче имиджът й бе помрачен от поредица арести, съдебни дела, престои в клиники за рехабилитация и дори в затвора. Скандалното й поведение постоянно подхранва медиите. В края на юли актрисата приключи шестия си престой в клиника за рехабилитация, в която прекара три месеца.

Линдзи Лоън е изповядала пред Опра Уинфри, че често изпитва срам и "тонове вина" за постоянните си проблеми, породени от зависимостта й, публичните скандали, и по-специално тези с родителите й, и търканията й със закона. На въпрос на Опра Уинфри пие ли нещо сега, Лоън е отговорила: "Само витамини".

Актрисата е уверена, че този път нагласата й е еволюирала. Лоън се зарича да остане съсредоточена и с ясно съзнание.

"Просто трябва да мълча и да слушам, след като се оказа, че моята представа за справяне с проблемите не дава резултат". "Не виня никого за собствените си грешки. Допуснах ги сама и не се гордея с това", е споделила още Линдзи Лоън.

След като приключи 90-дневния си престой в клиника за рехабилитация, Лоън ще ползва услугите на специалист по зависимости, който да й помогне да остане "чиста". До края на следващата година актрисата трябва да участва в седмични психотерапевтични сеанси.

В началото на август Линдзи Лоън се изяви като гост водеща на чат шоуто "Chelsea Lately", поемайки функциите на домакинята Челси Хендлър. Новият й филм "Каньоните" беше оплют безпощадно от критиците, но мнозина не спестиха похвалите си за играта на Лоън.