През октомври Джъстин Тимбърлейк ще тръгне на първото си световно турне от 6 години, оповестиха промоутърите от "Лайв нейшън". Певецът освен това ще издаде 10 нови песни в края на септември.

"The 20/20 Experience" - първият диск на Тимбърлейк от 7 години, бе издаден през март и три последователни седмици оглавяваше американската класация за албуми.

Сега Джъстин планира да включи 10 нови песни във втора част на "The 20/20 Experience", която ще се появи на пазара на 30 септември, поясниха от звукозаписната компания RCA Records.

Северноамериканската част от турнето ще започне на 31 октомври в Монреал и ще приключи на 10 февруари 2014 г. Омаха, Небраска. То ще последва краткото му лятно турне заедно с рапъра Jay-Z.

Изпълнителят на хита "Suit & Tie" ще изнесе концерти в средно големи градове като Сейнт Луис, Индианаполис и Едмънтън, които не бяха включени в турнето "Legends of the Summer" с Jay-Z.

Датите на концертите в Европа, Австралия и Южна Америка ще бъдат оповестени допълнително от "Лайв нейшън".

"The 20/20 Experience" е първият албум на 32-годишния Тимбърлейк от 2006 г., след като бившият певец от момчешката банда ‘N Sync няколко години фокусираше вниманието си върху кариерата си на филмов актьор.