Певицата Бионсе и нейният съпруг, рапърът Джей Зи, оглавиха класацията на най-богатите двойки в шоубизнеса, която се съставя всяка година от сп. "Форбс", съобщиха световните агенции.

През периода юни 2012 - юни 2013 година Бионсе и Джей Зи са спечелили общо 95 милиона долара. За това завидно попълнение на семейния бюджет са помогнали както турнето на Бионсе, така и успешните продажби на албума на Джей Зи.

Финансовите интереси на двойката обаче не се ограничават само с музикалния бизнес. Бионсе предложи на пазара собствена линия дрехи и парфюми, а Джей Зи създаде спортна агенция, чиито клиенти станаха редица известни спортисти.

На второ място в класацията на сп. "Форбс" на най-богатите двойки в световния шоубизнес се нареждат моделът Жизел Бюндхен и и състезателят по американски футбол Том Брейди. За година те са спечелили около 80 милиона долара. От тях доходите на съпругата са се оказали с 4 милиона долара по-големи, отколкото на съпруга. "Форбс" припомня, че Бюндхен е не само
най-високоплатеният модел в света, но и собственик на бразилската компания за производство на обувки Grendene, за която тя е разработила една от линиите.

На трета позиция в класацията са холивудските актьори Анджелина Джоли и Брад Пит, които през периода юни 2012 - юни 2013 година са заработили около 50 милиона долара. За разлика от другите две двойки, класирали се на първо и съответно на второ място, приходите на Джоли и Пит идват само от едно място - хонорари за участие във филми. Едно от редките изключения от това правило е участието на Брад Пит в рекламата на парфюма "Chanel No. 5", за която е получил 7 милиона долара.

В първата петица на най-богатите звезди двойки в класацията на сп. "Форбс" са намерили място още Аштън Къчър и Мила Кунис с 35 милиона долара, следвани от рапъра Кание Уест и участничката в риалити предавания Ким Кардашиян с общ доход от 30 милиона долара.