Зрелищно задържаните вчера столични полицаи не са се занимавали с подкрепа или закрила на наркоканал, а сами са пласирали дрога. Това каза пред журналисти в Министерския съвет шефът на СДВР Младен Маринов.

Главният секретар на МВР Георги Костов посочи, че акцията е била по инициатива на ръководството на СДВР.

Във връзка с информацията, че при задържането на единия от полицейските служители, той е използвал служебното си оръжие и е произвел изстрел, главният секретар коментира, че извършителят вече не е служител на полицията, а задържано лице и вече е привлечен като обвиняем.

Той обясни, че въпросните служители, не са служители на сектор „Наркотици” към СДВР, а работят към „Охранителна полиция” в Столична дирекция на вътрешните работи и тяхната работа не е била свързана по никакъв начин с противодействието на наркоразпространението.

„Имат действително участие в наркомрежа, това мога да кажа. Имало е пари, но няма да го коментирам. Те не са оперативни служители, тук не става въпрос за осигуряване на спокойствие на наркодилъри. Тези служители имат действителна роля в наркоразпространението“, разясни още главният секретар на МВР.