Взрив е избухнал снощи в дома на Димитър Вучев -Демби. Няма пострадали, нанесени са единствено материални щети. Сигналът е бил подаден от съседи на Вучев около 23.00 часа. Служители на МВР извършиха оглед на мястото.

Димитър Вучев беше подсъдим за покушението срещу Илиян Варсанов през 2002 г. в квартала „Белите брези” в София, но беше оправдан от Върховния касационен съд.

Той е и един от основните свидетели по процеса срещу Златомир Иванов-Баретата.

Това не е първият атентат срещу Вучев. През декември 2006 година срещу него бе стреляно с автоматично оръжие пред заведението „Скай лайн” в столичния квартал Симеоново. При нападението Демби получи няколко порезни рани по лицето от изпочупените стъкла на автомобила, в който се намираше. Няколко часа по-късно буквално пред Шесто РПУ в локалното платно на бул. „Цар Борис III” с един куршум в главата бе прострелян Радослав Иванов, известен като Темерута.

През септември 2004 г. бе направен опит за убийството на Демби. Преминавайки през тунела към ж.к. „Люлин”, той бе обстрелван от неизвестни лица. При инцидента нямаше пострадали.

Година по-късно, на пътя между Костенец и Долна Баня, избухна бомба в автомобил, пълен с охранители на Демби. Трима от тях бяха тежко пострадали, а един умря във Военномедицинската академия. Тогава Демби пътуваше в друга кола и взривът очевидно бе предназначен за него. След инцидента обаче бе пуснат слухът, че бомбата е била заложена за друг човек и е избухнала случайно, когато кортежът на Демби се натъкнал на нея.

Днес Вучев отказа да застане пред камерата на bTV. В началото на разговора каза, че е в болница, по-късно - че изкачва Черни връх.