Убитата вчера в двора на училище в Сливен Симона се е страхувала за живота си през последната година. Тя била непрестанно преследвана от Димитър, който вече е обвинен в убийството й, и винаги се движела с голяма група момичета, разказаха експерти.

Входът на Икономическата гимназия, където стана инцидента, е обсипан с цветя от приятелите и съучениците на Симона. Определят я като лъчезарно дете и добра ученичка. В продължение на година била заплашвана от Димитър, който упорито я преследвал. Семейството й е знаело за проблемите, но не е сигнализирало в полицията. Вместо да потърси помощ от институциите, момичето потърсило защита от 28-годишния Красимир, който наскоро излязъл от затвора. Именно него е пробол вчера Димитър.

„Друг е въпросът защо никой не е реагирал за страха, който е изпитвала тази девойка. Тя не е намерила възрастен, с който да сподели и да потърси помощ, коментира Ева Жечева, председател на държавната агенция за закрила на децата (ДАЗД).

Димитър и друг път е проявявал агресия, включително и към себе си. Правил е опит за самоубийство през април тази година.

В следващите дни пред училището ще дежури полиция. В понеделник в училището е обявен ден за траур, а психолози ще продължат да работят с децата, които са станали свидетели на инцидента. След скандалния инцидент, училищата в областта започват спешни мерки за сигурността на децата.

Бащата на Димитър не го оправдава за извършеното убийство, но твърди, че синът му е имал връзка със Симона и лъжи на момичето са отключили агресията му.