Стартът на делото срещу групата за отвличания „Наглите” пред Софийския апелативен съд пропадна и бе отложен за следващата година. Това се случи заради неявяването на адвокатът на една от жертвите. Оказа се, че защитникът е в чужбина да 3-ти декември. Процесът бе отложен да 23-ти януари, когато апелативните магистрати ще опитат отново да му дадат ход.

През април Софийския градски съд призна за виновни само четирима от групата, а други четирима бяха оправдани по обвинения за 11 отвличания и един опит за отвличане.

Софийският градски съд осъди Прокопи Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов-Йожи и Даниел Димитров-Релето на по 18 години затвор, а Любомир Димитров -Гребеца получи 15 години. Други двама от подсъдимите бяха осъдени условно само за незаконно притежание на оръжие, а двама - напълно оправдани.

След излизането на мотивите на съда за присъдите стана ясно, че МВР е използвало незаконни начини да документира дейността на "Наглите". Като законово неприемлив магистратите определиха например начина, по който в сградата на ГДБОП е записан разговор между свидетеля Васил Маникатов, който според прокуратурата е и жертва на групата, с част от подсъдимите.

Подслушването е извършено в служебно помещение и под формата на диалог с трима служители на МВР и заместник-главния прокурор по това време Бойко Найденов. Според съда подслушаната и документирана чрез СРС-та "беседа" не е нищо друго освен разпит на задържано лице, без да са му разяснени правата. Затова съдът не е приел това като доказателство.

Преди ден друго ключово дело не можа да започне на втора инстанция - това срещу Златко Баретата и още 20 души.