Издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов се е самоубил още в петък – ден, след като е започнало издирването му. От прокуратурата са категорични, че именно Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство.

Това стана ясно на специален брифинг на тема шесторното убийство в Нови Искър. Разследващите се постараха да отговорят на всички въпроси, които циркулират в последните дни в медиите и онлайн.

Благодарение на експертизите става ясно, че Росен Ангелов е сложил край на живота си само ден, след като е започнало неговото издирване, започнало на трети януари.

Къде се е намирал Росен Ангелов преди това и какво точно е правел, не стана ясно.

В тялото му не са открити нито наркотици, нито алкохол.

До него е открит таблет, от който Ангелов е посещавал уебсайтове за детска порнография, както и телефон.

Мотивите

Един от мотивите, който е подтикнал Росен Ангелов да извърши шесторното убийство в Нови Искър е желанието му да обере домовете, в които е чистела жертвата му Кети Кюхова, поясниха разследващите на пресконференция по случая.

Според тях мотивът за убийствата е смесен – от една страна емоционален, заради приключилата любовна връзка между Ангелов и Кюхова, а от друга – финансов, защото Кюхова отказала да помогне на Ангелов в обирите.

„Ангелов е искал от Кети да му предостави достъп до домовете, които чисти, като му даде ключ и код за алармата, за да може да ограби тези жилища”, поясни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

По думите на разследващите това е станало ясно от разпити на свидетели, на които Ангелов е споделил желанието си да извърши обирите.

На въпрос защо Ангелов се е върнал в къщата, за да убие семейството на Кюхова, разследващите казаха, че те са единствените хора от обкръжението на Ангелов, които биха могли да потърсят Кети.

ДНК анализът

От брифинга стана ясно също, че ДНК експертизата, която според прокуратурата категорично доказва, че извършител е Росен Ангелов, е сравнена с взет през 2007 г. негов генетичен материал.

„Тогава Ангелов има направена полицейска регистрация и от него е взет както дакталоскопен материал, така и ДНК материал”, допълни Сарафов.

Този ДНК материал е сравнен с ДНК от панталони на Ангелов, открити край постройката, в която живее. Върху тези панталони е имало ДНК както на Росен Ангелов, така и на жертвите Неделчо и Кети Кюхова.

„ДНК анализът беше извършен бързо, защото това беше приоритетна задача, по която работеше целият експертен състав”, допълни Сарафов. Той уточни, че 48 часа са напълно достатъчни да бъде направена експертизата.

Оръжието

Направените до момента експертизи сочат, че оръжието, с което е извършено престъплението, съвпада с оръжието, с което се е самоубил Росен Ангелов.

Цялата пресконференция на прокуратурата гледайте тук: